Självförtroende...

Det var ungefär en månad sedan jag skrev det senaste inlägget på min blogg. Och jag tycker att det är dags att uppdatera nu.

Det här inlägget skriver jag på grund av en svacka jag är i just nu. En svacka som egentligen begrundar sig i tvivel och dåligt förtroende om mig själv. Som de flesta med ett dåligt självförtroende, ser jag ner på mig själv, som en person som inte har samma värde som omvärlden.

Jag ser mig själv som liten och obetydlig bland de giganter som finns omkring mig. Och jag anser att mitt yttre inte räcker till för att kunna nå de mål jag har satt framför mig.

Det värsta är att jag berättar för folk hur dålig jag anser mig själv vara, och det var igår jag upptäckte hur självdestruktiv jag egentligen är. Hur svårt jag har för att undvika just det samtalsämnen som beskriver mina dåliga egenskaper till andra människor.

Visst, några säger att jag inte ser dålig ut, och att jag har en speciell charm. Men jag vet inte vad det är som gör att jag inte kan förstå deras avsikt; att få mig att må bättre.

Men jag vill verkligen göra något åt det. Jag vill känna mig helt säker i mig själv, jag vill trivas med mitt jag. Om jag klarar det själv vet jag inte, men jag ska försöka göra så gott jag kan.

Och jag hoppas verkligen att jag lyckas. Och om jag inte lyckas, så hoppas jag att det finns någon vänlig själ bland mina vänner som gärna hjälper mig att lyckas. Det kanske är mycket begärt med tanke på hur lite jag bidrar till de vänskapsband jag har.

PS. Jag vet inte om någon kommer bry sig om det här, men jag kände bara för att få skriva ut de känslor och tankar som snurrar i mig.

Ha're!

RSS 2.0